Heb jij soms- net als ik – het idee dat “iedereen” het beter weet en kan dan jij?
En slaat bij jou dan de onzekerheid toe? Troost je; je bent niet de enige en onzekerheid is gewoon een deel van het leven.

Zelfs de mensen waar je misschien tegen op kijkt en die heel zelfverzekerd overkomen, hebben hun momenten van onzekerheid. Wat denk je bijvoorbeeld van de “plankenkoorts” bij artiesten? Voordat ze op het podium kunnen ze flink onzeker zijn! Wat je ook regelmatig ziet, is, dat ze als “podiumdier” heel zelfverzekerd zijn of “lijken”, maar zich privé gaan verschuilen.

Als je er vaak last van hebt, kan het ervoor zorgen dat je leven minder leuk wordt, je minder goed met mensen om kunt gaan – je soms ook eenzaam kunt voelen- en minder snel je doelen gaat bereiken.

Wil je hier meer over weten en kijken hoe je je leven leuker en doeltreffender kunt inrichten?

Dan geef je nu al wat tips en tricks; meer kom je te weten tijdens mijn lezing over dit onderwerp, waarin ik uitgebreider op de oorzaken en oplossingen inga.

 • Zorg dat je goed rechtop staat, loopt of zit; behalve dat dit goed voor je rug is, geeft het je ook een “boost” voor je zelfvertrouwen!
 • Kies een rolmodel die voor jou heel zelfverzekerd over komt en kruip even in zijn/haar huid. Voel het effect hiervan op jezelf en met dat gevoel ga je weer naar jezelf.
 • Stap uit je comfortzone, door stapje voor stapje een nieuwe uitdaging aan het gaan.
 • In deze tijd zijn er heel, heel veel mensen onzeker over hun toekomst. Als er nu dingen zijn waar je invloed op kan hebben, ga ermee aan de slag. Zijn het zaken die ver buiten je bereik liggen; laat ze los en ga iets leuks doen.           Niemand weet hoe de toekomst eruit ziet, dus waarom zou je je er onzeker over voelen?
  En het leven is wat er nu gebeurt en niet morgen of later.
 • Doe zoveel mogelijk waar je goed in bent en concentreer je daar op. Benut je eigen talent; hoe goed voelt dat! Je kunt hiervoor mijn test “Wie ben je nu” op mijn site doen.
 • “Anderen denken/zeggen dat ik niet goed genoeg ben”……wel, wiens probleem is dat? Trek je daar zo min mogelijk van aan en denk stiekem dat ze dat waarschijnlijk denken of zeggen, om hun eigen onzekerheid te verbergen…
 • Zorg dat je lekker actief blijft in het vergaren van kennis, dan ben je er zeker over dat je het zeker weet!
 • Ga letterlijk en figuurlijk “buiten spelen”! En stap even uit je denken.
 • Wees vooral zacht voor jezelf en beloon jezelf voor elke stap die je hebt gezet! Gefeliciteerd; dat heb je weer gefikst!Binnenkort geef ik een lezing over dit onderwerp, waarin ik uitgebreider op de oorzaken en oplossingen in ga.
 • Wil je weten waar en wanneer de lezing Zeer Zeker gehouden wordt, laat dan hieronder een berichtje achter, dan stuur ik je persoonlijk een uitnodiging. Daarnaast zijn toevoegingen en commentaren op dit artikel ook van harte welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.