De afgelopen drie jaren zijn mentaal, fysiek en emotioneel zwaar geweest dat heeft een wissel getrokken op ons energie- en immuunsysteem; want behalve de virussen verlagen emoties zoals angst, stress en onzekerheid ook ons energie- en immuunsysteem.

Vergeet ook niet de toename van straling, vervuiling en de afname van de kwaliteit van onze voeding, die hier ook nog eens een aanslag op zijn.
Neem hierbij óók nog eens het gegeven dat we aan het eind van de winter komen en dat we snakken naar warmte en licht. ‘Voorjaarsmoeheid’ is dan ook niet zomaar een term….

Dit verklaart dat nu veel mensen ziek zijn; aan het snotteren en/of aan het hoesten en sterk vermoeid zijn.

Daarnaast speelt ook dat de druk op de gezondheidszorg steeds groter is geworden en dat we minder (goed/snel) bij een arts terecht kunnen, dus moeten we nog beter voor ons zelf zorgen!
Besteedt daarom aandacht aan een goede slaap, de juiste voeding en een goede reiniging van het lichaam!

Een ander punt is dat we ons steeds meer gaan realiseren dat de ‘oude tijd’, zoals we die kenden, niet meer terugkomt. We staan op de rand van een nieuw tijdperk en maken de slotfase mee van het tijdperk wat voorbij gaat en we moeten rekening houden met het ‘onbekende nieuwe’.
En ook dat is niet voor iedereen even gemakkelijk.
Maar vertrouwen hebben in jezelf, het maken van nieuwe plannen,  het hebben van positieve verwachtingen en het vormen van je eigen toekomst, maken dit een stuk gemakkelijker.

Deze twee ogenschijnlijk onverenigbare zaken komen heel mooi samen in het één van de grootste organen van ons lichaam; de lever!
De lever heeft alles te maken met het zuiveren van het bloed en de omzetting van alles wat we aan stoffen binnen krijgen, naar voor het lichaam bruikbare elementen.

Hoe meer toxische stoffen (denk hierbij bijvoorbeeld aan medicatie, straling, zware metalen en alcohol) we binnen krijgen, des te moeilijker de lever het heeft.

En niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal zorgt de lever voor een voortdurend omzettings- of transformatieproces door het verwerken van emoties (stress, woede, verdriet, wrok) én nieuwe ervaringen. Een goede verwerking hiervan, leidt weer tot groei, ontwikkeling en zelfvertrouwen!
Niet voor niets kennen we de uitdrukking: ‘Wat heb je op je lever?’

Al eerder heb ik het belang van een goede detox genoemd, maar let ook op het reinigen van het grootste reinigingsorgaan in ons lichaam zélf; de lever.
Daarnaast doe je je lever een plezier met goede (biologische) voeding zoals blauwe bessen, haver, knoflook, ui; en witlof, artisjok, grapefruit en ander bitterstoffen. En groene thee, zoethout thee en brandnetelthee.
Dagelijkse beweging en voldoende rust maken het helemaal af!

Op mentaal gebied kun naar je emoties kijken en bepalen welke je kunt gebruiken kunt voor je persoonlijke groei en transformatie.
Emoties die je niet kunt gebruiken laat je los. Yoga, meditatie, dansen en zingen, kunnen hierbij een goede methode voor zijn!

Realiseer je: “Your Health is your Wealth”

Wat heb je op je lever?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.