Begin jij met beter voor jezelf te zorgen?

Als de kinderen uit huis zijn; Als je bedrijf goed loopt; Als je de eerste ton hebt verdient; Per 1 januari; Morgen; Als je meer tijd hebt; of……. Als het (te) laat is?

Steeds vaker zie ik mensen om me heen die zich ter degen van bewust zijn van zaken die ze beter kunnen doen of laten voor hun gezondheid, maar op de een of andere manier is dat nog niet acuut genoeg om ermee aan de slag te gaan.

Dat is natuurlijk heel menselijk, maar hoe langer je wacht met het oplossen van (elk) probleem, hoe langer het “vervelend storend” is, maar ook kost het dan meer energie om het op te lossen.

En op gebied van gezondheid, kan het ook schadelijk zijn of komen tot een punt van “no return”.

Zo heb ik een familielid, die hard werkt, niets wil missen en ook nog eens voor iedereen klaar wil staan. Hij legt de lat hoog; heel hoog.

Eerst had hij last van “vage klachten”; pijntje hier, zeurend gevoel daar en met een pijnstiller en na een vakantie was er eigenlijk niets meer aan de hand. Maar natuurlijk kwamen de klachten weer terug.

En pijn is ALTIJD een signaal dat er iets niet klopt in je lichaam!

Bij hem (en bij alle mensen die onder grote DRUK willen of moeten presteren) is het net alsof het gaspedaal van zijn lichaam constant ingetrapt is. Ook in rust, ook ’s nachts!

En nu we het toch de vergelijking van auto’s maken…..; het wonderlijke vind ik altijd, dat wanneer er lampjes in de auto plotseling ROOD worden er direct actie wordt ondernomen, of dat er op z’n minst zeer verontrustend op wordt gereageerd. En wanneer je lijf signalen afgeeft, dender je (al of niet “gewoon”) door!

Het betreffende familielid heeft inmiddels 3 zware medicijnen en hij vind ook wel dat het zo niet verder kan, maar toch blijft hij dat “nog even” doen…,want……

Ook een elastiek kun je heel lang oprekken, maar eens zal ‘ie echt knappen.

voor jezelf zorgen

En hoe zit dat bij jou? Wat moet er bij jou eerst gebeuren voordat je aan de slag om (heel) goed voor jezelf te zorgen???

Wanneer ……….?

Wanneer…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.