Nee, ik ga hier geen uitgaantips geven, tenzij je de cursussen uit mijn agenda een ‘uitje’ vindt!

Maar ik wil graag even kwijt wat mij deze vakantie is opgevallen, los van het weer…
In ieder geval hoop ik dat jij een fijne vakantie hebt (gehad)!

Zelf ben ik thuis gebleven en heb vrienden bezocht. Wat ik bij mijzelf merk en uit mijn omgeving ook hoor, is dat vriendschappen veranderen; er verdwijnen bestaande en er komen weer nieuwe vrienden bij. Misschien minder dan je had, maar wel waardevoller!
Vrienden waar je wat aan hebt, die je echt kunnen helpen en jij hen. Want het zal steeds duidelijker worden dat we het samen moeten doen en ons moeten verbinden.
Dat is dus mijn eerste V, die van vrienden.

De tweede V die mij opgevallen is, is die van verkoudheid. Veel mensen lopen te snuffen, te hoesten en/of hebben verhoging. Dat duurt ongeveer een weekje, maar in die week kun je je behoorlijk rot voelen. Het matige zomerweer zal hieraan ook z’n steentje bijdragen, maar uiteindelijk is het een teken van gebrek aan weerstand. Dus houd je weerstand goed op peil, zeker nu de echte herfst nog moet komen. Denk aan een gezonde voeding, voldoende slaap en vermijd stress. Alles wat stress oplevert is een aanslag op je immuunsysteem/weerstand.
Ontspanning, meditatie en verandering van leefstijl kan helpen om minder stress te ervaren.

Heb je een uitgebreider advies nodig over stressreductie en/of middelen om je weerstand te verhogen; ik kan je hierbij helpen.

De V van verdraagzaamheid is de derde die mij opviel; er is irritatie, onbegrip, mensen met korte lontjes en mensen die over anderen heen walsen met hun eigen mening. En niet alleen in de politiek is dit duidelijk zichtbaar….

Kijk waar jij kunt verbinden, met vrienden in een vrolijke en gezonde omgeving en zorg voor een goede weerstandsbuffer voor we de ‘donkere dagen’ weer inrollen!

Geniet nog even van de zon en als je wat meer de maan wilt weten, dan geef ik hier vanaf 17 augustus een cursus over.

V V V

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.