Inmiddels is iedereen weer terug van vakantie en voor sommige is het even slikken, want soms lijkt het wel, dat hoe beter je vakantie is geweest, des te meer moeite je hebt om op te starten.

Maar dat geeft precies aan hoe waardevol het is om even helemaal af te schakelen tijdens je vakantie! En daarnaast blijkt dat je eigenlijk wel kunt ontspannen en relaxen als je dat jezelf toestaat en hoe waardevol is dat?

 

Graag wil ik nog even wat reacties delen die ik ontving:

  • Een paar dagen niets moeten/hoeven, zonder doel, zonder reden, gewoon je overgeven aan het ritme van een andere omgeving en de natuur. Mijn agenda en smartphone ook bewust thuisgelaten.
  • ‘Quality time’; helemaal voor onszelf gehad. Behalve dat het lichamelijk ontspannen was, heeft het onze relatie ook heel goed gedaan. We waren de laatste tijd echt langs elkaar aan het leven, maar door de rust en de ontspannen tijd samen, hebben we goede afspraken kunnen maken en hebben we elkaar weer ‘gevonden’.
  • Het heeft ons nader tot elkaar gebracht, als partner en als gezin. We hadden echt tijd en aandacht voor elkaar, we hebben goed kunnen praten en ik heb nieuwe inzichten gekregen.
  • Lekker los kunnen laten en afstand kunnen nemen. Hierdoor ontstond er ook weer ruimte voor creativiteit, nieuwe plannen, ideeën en open staan voor iets nieuws. Na de vakantie ga ik echt iets nieuws opzetten, wat veel beter bij mij past.
  • Een wandel (trek) tocht gedaan in mijn eentje. Dat maakte dat ik af en toe angstig was, mijn fysieke grenzen behoorlijk heb moeten verleggen, erg creatief moest zijn, heet en nat weer moest trotseren; kortom veel moest overwinnen. Maar ik heb het volbracht en daar ben ik erg trots op! Het heeft me een gevoel van kracht gegeven dat ik ook weer heel goed in mijn bedrijf kan gebruiken.

Door het nemen van afstand, krijg je een heldere kijk je situatie; je neemt dan een metastandpunt in. Daarnaast is ook iets heel anders, dat je ‘weet’ (met je hoofd) dat zaken anders moeten en dat je het ‘ervaart’ (voelt met je lijf) en dat is precies wat er gebeurt wanneer je bijvoorbeeld vakantie hebt!

Maar dan?

Vaak kom je ook heel gemotiveerd thuis, vol met plannen en je wilt de dingen helemaal anders aan pakken, maar voor je het weet, zit je weer in de tredmolen van het dagelijkse leven! Om dat te voorkomen heb ik een aantal tips voor je:

  • Wees alert op een mogelijke terugval! Neem echt minstens 1 dag per week helemaal vrij voor je partner, je gezin of voor jezelf. Plan ook niet je weekend vol met feestjes, goede vrienden en familie…; dat is allemaal erg leuk natuurlijk, maar je komt zelf onvoldoende tot rust en het komt je relatie ook niet ten goede.
  • Wat zeker ook belangrijk is om elke dag bewust de tijd te nemen, helemaal voor jezelf! Begin desnoods met 5 minuten. Zoek een omgeving uit waar het rustig is, steek desnoods een kaarsje aan en zet wat rustgevende muziek op. Zet een timer op 5 minuten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de tijd zomaar verstrijkt en ga rustig zitten. Signaleer wat er gebeurt, maar besteed er verder geen aandacht aan, blijf gewoon lekker zitten. Dit kun je heel goed doen tijdens je lunchpauze, maar het is ook een goede voorbereiding op een ontspannen slaap. Probeer hier elke dag tijd voor te nemen; het zijn tenslotte maar 5 minuten per dag! En als het je bevalt, neem je de week daarop 10 minuten de tijd voor.
  • Leg de lat niet te hoog. Pak niet alles in één keer aan, maar ga stap voor stap. En zorg ervoor dat elke stap stáát, voordat je aan de volgende begint.
  • Als je het niet alleen redt, zorg dan voor goede coaching en val je dierbaren niet met jouw ‘problemen’ lastig. Ze hebben zelf ook al genoeg voor hun kiezen!
  • Als je in september een coaching traject bij mij boekt, dan krijg je mijn ‘Energiehandboek voor Ondernemende Vrouwen’ gratis erbij. Heb je het al? Dan krijg je € 19,90 korting op de prijs van dit traject.

Maar misschien wil je je vakantiegevoel nog wat vast houden en gewoon nog even genieten? Dan is de High Tea voor Ondernemende Vrouwen vast iets voor jou. Dat vindt plaats in het Genietcafé in Zutphen op 29 september tussen 15.00-16.30. Ik zal hier ook zijn om mijn boek te presenteren en om je tips geven hoe je het beste je vakantiegevoel kunt vasthouden! Kijk op de agenda pagina voor meer informatie hierover.

 

Opstartproblemen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.