Een kerstverhaal, of eigenlijk twee…..

Een goede kennis en collega van mij heeft twee jaar heel hard aan zijn bedrijf gewerkt en daar had hij ook alles voor over.
Hij zegde zijn vaste baan op, waarin hij overigens niet meer gelukkig was.
Hij investeerde veel geld en tijd in cursussen en opleidingen en hij was constant bezig met het maken van nieuwe plannen en het uitvoeren daarvan.
Als je het zo zag en hoorde, moest het wel een wereldbedrijf worden, maar ondanks dat hij er al zijn energie in gooide, lukte het hem niet om het bedrijf van de grond te krijgen, laat staan te laten slagen. Hij zette er teveel druk op, wat resulteerde in de achteruitgang van zijn gezondheid en een verslechterende relatie mijn zijn partner en te weinig tijd voor zijn kinderen.

Omdat hij wat moest doen om zijn financiën op orde te krijgen, heeft hij toen een parttime baan genomen, die goed in zijn straatje lag.
Nu hij rust en zekerheid kreeg in zijn financiën, voelde hij zich ook beter en ging het thuis ook beter.
En vanhier uit heeft hij in alle rust zijn bedrijf kunnen opbouwen; professioneel en ontspannen. En ineens komen er allerlei opdrachten voor hem ‘uit de lucht vallen’, die precies aansluiten bij wat hij met zijn bedrijf voor ogen had.

Door ontspanning en in rust dóór te gaan op zijn eigen weg, is het hem gelukt om zijn droom uit te laten komen en ik weet zeker dat hij én zijn gezin een mooie kerst zullen hebben en een veelbelovend nieuw (ondernemers) jaar!

 

Een vriend van mij was ten eerste veel te zwaar en ten tweede had hij een ongezonde leefstijl en ten derde was hij ‘uitgeblust’, niet gemotiveerd en hij wist niet wat hij verder met zijn leven aan moest.

Na verschillende, half mislukte pogingen door de jaren heen om af te vallen, had hij in oktober van dit jaar een bewuste innerlijke keuze gemaakt om af te vallen en voor een gezondere leefstijl te gaan. Het was zijn eigen bewuste keuze, van niemand ‘moest’ het.

Inmiddels zijn we goed 2,5 maand verder en is hij ruim 10 kilo afgevallen Hij heeft duidelijk meer energie en hij leeft een stuk gezonder. Zijn hele uitstraling is ook veranderd; je kunt hem gewoon zien ‘sprankelen’. Hij weet dat hij nog een lange weg te gaan heeft en dat het een kwestie van doorzetten is, maar hij is ervan overtuigd dat het hem zal lukken.
Hij maakt de stappen van zijn verandering ook niet te groot en ‘viert’ elke geslaagde stap.

En onlangs werd hij gevraagd om lessen op scholen te geven, iets wat op zijn lijf geschreven is. Jongeren iets te leren waar ze de rest van hun leven baat bij kunnen hebben. En hoe kan dat beter door hierin zelf ook een goed voorbeeld te geven?

Beiden heb ik een klein beetje geholpen; de ene met inzicht om de touwtjes wat te laten vieren en de andere met wat adviezen op het gebied van leefstijl, maar uiteindelijk hebben ze het helemaal zelf gedaan, door middel van een sterk innerlijk besluit.

 

Misschien zijn deze twee geslaagde voorbeelden ook voor jou een aansporing om eens stil te staan en te luisteren naar jezelf, naar wat je echt wilt en wat echt bij je past.
Dan komt het inzicht en vandaar uit kun je vol overtuiging en vanuit jezelf het besluit nemen om zaken aan te pakken of juist los te laten en je hart te volgen.

Soms kan je dit alleen, soms heb je een spiegel nodig of hulp van anderen.
En als het dat laatste zo is, vraag er dan ook om!
Een steuntje in de rug kan je altijd helpen om je extra te stimuleren of te motiveren.

Als je het innerlijke besluit neemt om beter voor jezelf te zorgen, dan wordt er ook beter voor jou gezorgd en komen er nieuwe mogelijkheden op je pad, die jouw proces ondersteunen; altijd!

 

Want als je in gebreke blijft ten opzichte van jezelf, blijven anderen in gebreke tegenover jou.

Ik wens je in alle opzichten een schitterende kerst en mooie in-zichten en acties in 2019!

 

 

 

Kerstverhaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.