Als je meegaat in het ritme van de seizoenen en de natuur, dan is de herfst hét moment om alle uitbundige energie van de zomer te verzamelen en op te slaan in jezelf.
Deze energie vervolgens te transformeren om richting voorjaar weer met de beste versie van jezelf te starten!

Maar wat is die beste versie? In ieder geval iets wat goed bij je past en waar je blij van wordt, zodat alles wat je onderneemt moeiteloos gaat.

Om te onderzoeken wát precies bij je past, kun je verschillende methoden gebruiken.
Eén daarvan is die van de numerologie.
Dit is een simpele methode om door middel van een getallensymboliek te onderzoeken welke persoonlijkheid jij hebt, wat jouw levensmissie is en op welke wijze je die het beste toe kunt passen. Het is zowel zakelijk als privé breed in te zetten.
Het is grappig om te zien dat er nu – in deze onzekere tijd- weer meer belangstelling voor numerologie is.

Natuurlijk kun je altijd een talentenanalyse bij mij aanvragen, die voor een groot gedeelte gebaseerd is op numerologie, maar als je het graag zelf wilt leren toepassen kun je je aansluiten bij één van de twee Workshops Numerologie I op 9 november of 24 november in Bronkhorst.
In januari geef ik het vervolg hierop (Numerologie II) zowel in Wittem, als in Bronkhorst.

 

Afgezien van aandacht voor je innerlijk, is het ook slim om te zorgen voor een goede weerstand. Juist in deze periode, geldt ook dat voorkomen beter is dan genezen.

Zorg daarom voor voldoende en een goede slaap. Bij lichte slaapproblemen helpt vaak al een goede slaapthee en een regelmaat in de tijd waarop je gaat slapen.
Bij langdurige en zwaardere slaapproblemen is het verstandig om de onderliggende grond van het niet goed slapen te onderzoeken en als je dat weet zijn er ook veel natuurlijke middelen voor een goede slaap. (w.o. natuurlijk het Slaapmutsje…)

Een goede voeding is zeker ook belangrijk. Het eten mag gerust wat zwaarder en meer vullend zijn dan in de zomer, maar overdrijf dit ook weer niet. Laat je niet verleiden tot allerlei zoete heerlijkheden.
Er zijn groente en vruchten die ook specifiek verwarmend werken en dat zijn ook vaak de producten die nu rijp zijn. Hoe mooi is dat weer geregeld!

Denk bijvoorbeeld o.a. aan de diverse koolsoorten, pepers, pompoen, gedroogd fruit, kerrie, knoflook, kruidnagel, noten, rozemarijn, steranijs, gember en venkel. De laatste drie kun je ook heel goed als thee gebruiken.

Gebruik zoveel mogelijk verse en biologische voeding en eet dan zoveel als mogelijk ook de buitenkant op. Want juist hierin zitten veel plantaardige afweerstoffen, die ook de planten zelf gebruiken om zelf vitaal te blijven.

Ga ook in deze periode lekker naar buiten, uitwaaien, bewegen en Vitamine D tanken. Dit is niet alleen goed voor je lijf, maar je stemming wordt er ook absoluut beter op!

En natuurlijk is de herfst ook weer goed om samen met goede vrienden door te brengen. Immers:

Geliefden beleven de mooiste dagen in de lente en vrienden in de herfst!
Ken u zelve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.