ierse knoop blauw helderVaak krijg ik een reactie op mijn logo en de vraag waar het voor staat.
Mijn logo is een afbeelding van een Keltisch levenswiel.
Het levenswiel stond voor de oude Kelten voor balans en verbondenheid met de natuur en dat is iets waarin ik mijzelf ook heel goed in kan vinden. De cirkels zijn ook een centraal element bij de Kelten, die meer met symbolen werkten dan met teksten.

Een cirkel staat ervoor dat alles in en om ons heen door cyclische bewegingen wordt bepaald, zonder begin en einde. Dus maakt het ook niet uit, waar je instapt en vanuit welke situatie, om weer in een (jouw!) natuurlijk ritme te komen.
De cyclus van de jaargetijden is hierin een van de belangrijkste, maar ook de cyclus van het leven, waar wij natuurlijk ook onderdeel van zijn.

De vier “ringen” staan ook voor de 4 elementen; vuur, water, lucht en aarde en die vormen weer de basis van de Temperamentenleer waar ik ook graag mee werk.

Zie je hier meer een 8 in? Dat getal staat voor macht en overvloed; een geboren leider. Of twee 8-ten; als je dat alfabetisch ziet,  zijn dan weer mijn initialen; H H.

Je kunt hier ook een onontwarbare knoop in zien (die betrekking kan hebben op bepaalde momenten in het leven) die nog “ontknoopt” of doorgehakt moet worden.
Als je daarbij mijn hulp nodig hebt, werk ik daar graag aan mee!

Of je vindt het gewoon een (niet) mooi figuur. Aan jou je eigen interpretatie!

2 gedachten over “Keltisch Levenswiel

 • 30 januari 2022 om 00:03
  Permalink

  Dag op dit moment als ik het driekant eromheen draai zie ik er een katachtige in! Wat betekent dat voor mij gr

  Beantwoorden
  • 31 januari 2022 om 11:54
   Permalink

   Dag Angelien,
   Leuk dat je er weer wat anders inziet en er letterlijk en figuurlijk je eigen draai aangeeft! Als jij er een katachtige inziet, is dat ongetwijfeld iets dat je bezighoudt! Heb jij iets met katten of kattengedrag? Of herken jij jezelf in dat gedrag? Dat is iets om te onderzoeken! Als je hier nog een vraag over hebt, stuur me dan even een mailtje.
   Groetjes!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.