Van verschillende kanten hoorde ik, dat mensen die hoog sensitief zijn (de HSP’ers), hebben genoten van de rust en stilte tijdens de Lock down. Eindelijk kwamen ze helemaal tot rust.
Hoog sensitiviteit is meer dan een kreet, want uit onderzoek is gebleken dat bij deze mensen de epifyse actiever is dan bij andere volwassenen. En de epifyse word ook wel het derde oog genoemd…
Deze mensen hebben een sterk ontwikkeld intuïtief vermogen en worden behalve door rust ook sterk opgeladen door (zon)licht.
En wist je dat hoog sensitieve mensen heel creatief zijn en dat ze in rust hun creativiteit optimaal kunnen inzetten en hierdoor ook tot originele ideeën en oplossingen komen?Ben jij ook een HSP’er en wil je je rust en creativiteit blijven vasthouden en je niet meer mee laten slepen door de eisen die de maatschappij of die anderen aan je stellen?
Of sterker nog, door de eisen die jij aan jezelf stelt door té perfectionistisch en té behulpzaam te zijn voor iedereen, behalve voor jezelf? Door té veel te ‘pleasen’, té hard te werken, té vaak ja te zeggen als je nee bedoelt?
En wil je dat nu echt aanpakken?
Dan volgen hier enkele tips:

  • Zoek elke dag en rustmoment op. (bijv. in de natuur, aan stromend water is helemaal ideaal.)
  • Geef duidelijk aan hoeveel werk je aankan en las een vast moment in voor een ‘powernap’ of meditatie.
  • Zet jezelf altijd op de eerste plaats! Block hiervoor desnoods tijd in je agenda.
  • Ga voor een kalm en harmonieus bestaan en houd dat vast.
  • Pak je verstorende onverwerkte emoties aan.
  • Zorg voor je eigen hobby; iets waar je helemaal voor kan gaan. (Dit zal waarschijnlijk een creatieve uiting zijn zoals schilderen, schrijven of muziek maken.)
  • Laat je touwtjes vieren en sta jezelf toe om af en toe een fout te maken en je te realiseren dat je nooit álles onder controle kunt hebben.
    (Dit laatste aspect was voor de HSP’ers in de afgelopen tijd juist weer moeilijk)

En het grappige is dat je hierdoor uiteindelijk van meerwaarde bent voor jezelf, de ander en in je werk, waar ze wel eens heel erg blij gaan zijn met de door jouw gestelde grenzen én met de stroom van prachtige creatieve ideeën!

Veel succes om jezelf te worden en te blijven en neem contact met me op als ik je hierbij kan helpen.

 

 

 

Hoog sensitief in het Corona tijdperk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.