En ineens is de zomer écht voorbij en duiken we de herfst in! Voor de natuur en voor ons wordt het   tijd om omschakelen.
Ook omdat volgende week zondag de klok weer een uur teruggaat en de wintertijd begint.
Het is onrustig om ons heen en in vaak ook in onszelf, dus het wordt tijd om te zoeken naar een nieuwe (herfst)balans.

Natuurlijk heb ik weer een paar tips voor je voor de komende periode en een aanbieding voor een ‘Herfstconsult’ en een ‘Nieuwjaarsconsult’!

 • We zien -ook in de natuur- dat het nu de tijd is om letterlijk en figuurlijk (onze energie) naar binnen te keren; je terug te trekken om weer kracht te verzamelen voor het nieuwe seizoen!
  Deze periode staat dan ook voor zelfonderzoek, voor het aangeven van grenzen en het loslaten van zaken die we niet meer nodig hebben.
  Voor het samenkomen met goede vrienden en het delen van letterlijke en figuurlijke ‘gezonde voeding’.
 • Voor het vinden van een goede vochtbalans; zowel in je woning als bij jezelf.
  Als je huis (te) vochtig is, kunnen er extra schimmels en bacteriën ontstaan die met name op ons ademhalingsstelsel een slechte invloed kunnen hebben. Ook kan dit een nadelige werking hebben op je bottenstelsel.
  Is je huis te droog, dan kan dat zorgen voor een uitdrogende werking van je lichaam, waardoor je juist weer gevoeliger kan worden voor huidproblemen zoals eczeem, jeuk, obstipatie en droge hoest.
  Het drinken van (veel) koffie en zwarte thee én de droge verwarmingslucht werken extra bij aan het verdrogende effect.

Oplossingen hiervoor zijn:
-genoeg (lauwwarm) water te drinken.
(En als je de dag daarmee begint, heeft het ook nog een positief effect op het afvallen.)
-En om water te verdampen, waarin je dan ook weer etherische oliën kunt doen en of te stomen met een juiste olie mix.

 • Het nemen van een warm voetenbad werkt, behalve verwarmend, ook goed om je beter te aarden en je hoofd leeg te maken. En als je daarna rode sokken aantrekt blijven je voeten ook lekker warm!
 • Een goede (voeten)massage werkt verwarmend en is ook ideaal om je spieren soepel te houden. En wat denk je van het emotionele aspect ervan en de verbetering van je stemming?
 • Een bezoek aan de sauna is natuurlijk ook heel goed voor je hele lijf en geest!
 • Neem (extra) rust; ga met ‘de kippen op stok’ of neem vaker een powernap.
  Maar blijf ook in beweging en ga zoveel mogelijk naar buiten; goed voor je spierstelsel,
  je vertering, je ademhalingsstelsel en het werkt helend bij sombere stemmingen.
 • Maak optimaal gebruik van de rijke voeding die nu aanwezig is; denk aan tamme kastanjes (noten en zaden in het algemeen), paddenstoelen, pompoenen, zuurkool en boerenkool (een topper voor voedingsstoffen.)
  En maak lekkere herfsttheetjes, behalve dat ze lekker zijn, kunnen ze ook een helende werking hebben. Zo werkt bijvoorbeeld tijmthee, verwarmend, ontsmettend en verzachtend bij keelpijn en hoest.

Heb je na deze herfsttips behoefte aan een persoonlijk consult om fysiek en mentaal in jouw juiste balans te komen en je maakt in de maand oktober een afspraak hiervoor, dan bied ik je een ‘Herfstconsult’ aan voor € 60,=.

Ben je ook nieuwsgierig waar je krachten en kwaliteiten het volgend jaar liggen, dan bied ik je een Numerologisch consult aan, ook voor
€ 60,= wanneer je deze maand hiervoor een afspraak maakt.

Geniet van een mooie herfstperiode met al die schitterende kleuren en wisselende wolkenluchten en het samenkomen met goede vrienden.

 

 

 

Herfstbalans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.