Je begint het al te merken; de dagen worden korter en de ochtend- en avondmist liggen al op de velden; de herfst is in aantocht!

Laten we nog even ‘vieren’ wat we letterlijk en figuurlijk allemaal geoogst hebben en
de beste dag om dat te doen is tijdens de Herfst Equinox op 21 september. Want dat is de dag dat de dagen en nachten even lang zijn.
En ook weer hét moment om letterlijk en figuurlijk naar binnen te gaan; om te gaan onderzoeken wie je bent en wat je werkelijk wilt, om te bepalen waar je staat.

Het is ook niet zonder reden dat Herman Gommans en ik juist in deze periode onze themadag Booming Energy in Bronkhorst geven. Want daar krijg je aan de hand van de symboliek van bomen inzicht in jezelf en wat het beste bij je past.
Daarna krijg je uitleg hoe je dat kunt manifesteren, zodat het ook het beste voor je werkt.
En als klap op de vuurpijl krijg je ook nog een voeding- en kruidenadvies om te zorgen dat je de zomerse energie zo lang mogelijk vasthoudt.

Oogstfeesten worden eigenlijk overal wel gevierd. Bekend zijn natuurlijk Thanksgiving in de VS en Canada en die in de kerkelijke cultuur, als Dankdag voor het gewas.

Hoewel ze niet altijd op dezelfde data gevierd worden, is de essentie hetzelfde; vieren wat we allemaal geoogst hebben en vooral mét elkaar. Het gaat dus ook om verbinding. En dat is zeker iets waar we ook zeker behoefte aan hebben in deze tijd.

Daarnaast is dit ook de tijd om te ‘snoeien’; om alles wat geen betekenis meer heeft, niet meer voor je werkt, weg te doen. Snoei bijvoorbeeld ook in je agenda!

Zorg voor meer rust in je leven en néém ook meer rust.
Hierdoor houd je ook je weerstand hoog en samen met de juiste (verwarmende) voeding en eventueel wat extra vitaminen ben je goed beschermt tegen verkoudheid en griep.
Ook lindebloesem thee helpt goed bij (het voorkomen van) verkoudheid en om tot rust te komen.

Vier het afscheid van de zomer met familie en vrienden en geef er jouw unieke invulling aan, met of zonder je eigen symbolen.

 

 

Herfst Equinox

2 gedachten over “Herfst Equinox

 • 23 september 2019 om 05:27
  Permalink

  De herfstequinox is op 23 september om 9:50 uur. Straks dus. Dan staat dezon pal tegenover de evenaar.

  Beantwoorden
  • 23 september 2019 om 07:51
   Permalink

   Henk, je hebt hier groot gelijk in en dank je voor je aanvulling!
   Alleen is het in de praktijk handiger om hier jaarlijks een vaste dag voor te prikken, omdat dit moment elk jaar net iets anders valt.
   Maar in feite is het dus niet helemaal juist….

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.