Herken je dit ook, dat je denkt: ‘had ik maar….,’ en dat dan eigenlijk de kans voorbij is?

Dan realiseer je je ook steeds meer dat het handig is, om het ijzer te smeden als het heet is. Mooie kansen komen vaker voorbij dan je denkt! Alleen je herkent ze niet altijd als kans en dat is jammer.

Om die herkenning te vergroten is het van belang om in eerste instantie je intuïtie te vergroten. Let eens een week heel goed op, wat er mét of óm je heen gebeurt. Wat valt je op, wat is anders, wat is onverwacht; dat soort dingen.

Let hierbij ook op de synchroniciteit van de dingen. Synchronicitieit is een begrip dat door de psycholoog C.G. Jung benoemd wordt en er wordt onder verstaan: ‘een samenloop (coïncidentie) van twee gebeurtenissen met wederzijdse betekenis’.
En vaak doen ze zich ook min of meer gelijktijdig voor.

Een paar voorbeelden hiervan zijn;

 • Je denkt aan iemand in een bepaald verband en een paar minuten later belt die persoon je op.
 • Mijn moeder ging altijd graag mee vliegen in een sportvliegtuigje én ze was een echte fan van Zwitserland. Een kennis nodigde haar uit om een vliegtocht te maken naar Zwitserland om iemand op te halen. Ze wilde het heel graag, maar ze zei toch ‘nee’. Een dag later kreeg ze het bericht dat de kennis was omgekomen omdat hij in de mist tegen een berg was gevlogen.
 • Je hebt een bepaald liedje in je hoofd en als je de radio aanzet, hoor je meteen dat liedje.

Deze gebeurtenissen lijken soms ook zomaar ‘toevallig’ uit te lucht te vallen; het toeval, valt je toe!
Maar als je hier echt op let, komt het vaker voor dan je denkt en speelt het zich tegelijkertijd af bij mensen waarmee je veel in verbinding staat. Dit kan een aanwijzing zijn voor een grote verandering in je leven en/of een nieuwe kans of mogelijkheid.

Het kan ook zijn dat je een antwoord krijgt van iets waar je al langer mee zit. Vaak is dit antwoord ‘verscholen’ achter een symbool. De tekst van een liedje geeft je plotseling het juiste antwoord, of iemand verteld een heel ander verhaal, waarin hij een opmerking maakt die precies een antwoord geeft op jouw probleem.

De gelijktijdigheid van iets geeft aan dat het daarvoor precies het juiste moment is.
Wanneer je iemand ontmoet, juist op dat moment dat je dat het meeste nodig hebt.
Inderdaad; het juiste moment op de juiste plaats (met de juiste persoon).

Als je ziet dat het bijvoorbeeld in de sociale media tegelijkertijd bij veel mensen over hetzelfde gaat, dan wordt het hoog tijd voor je om actie te ondernemen.
Alle voorwaarden zijn er al, dus dan heeft het ook de meeste kans van slagen!

Doe er wat mee
Je merkt dingen op, je ziet dingen, maar je doet er niets mee. Je laat letterlijk en figuurlijk je kansen liggen… Niet handig! Denk er ook niet te lang over na hoe het dan wel zou moeten, maar handel!
Misschien doe je het dan niet helemaal goed, maar het blijkt wel dat je ontvankelijk bent voor kansen en nieuwe kansen en je kunt het altijd nog een keer beter doen.

Van de week wilde ik nog even in de tuin werken; ik dacht nog: ‘want nu is het droog.’
Eerst heb ik telefoontjes gepleegd en nog wat opgeruimd en toen ik naar buiten wilde, regende het dus. Kans voorbij laten gaan. Nu zal het wel weer stoppen met regenen, maar dan is het niet prettig om in een natte tuin te werken. Rekening houdend dat het herfst is en dat droge periodes zeldzamer zijn dan in de zomer…
Dus een mooie kans laten liggen en daar had ik ook nog eens de pest in.
Dat dus. En dit heb je ook in je werk, in je studie, in relaties.

Overdrijf niet
Wees dus alert, maar overdrijf dit niet. Neem ook je rustmomenten, dat je even niets hoeft, waarin je gewoon ontspannen bent, in je eentje of met goede vrienden. Want ook hierin moet je je balans zoeken en houden. En uiteindelijk gaat het daarom!

“If someone offers you an amazing opportunity and you’re not sure you can do it, say yes-then learn how to do it later”

 

Richard Brandson

 

 

Grijp je kans!

2 gedachten over “Grijp je kans!

 • 10 december 2017 om 11:39
  Permalink

  Dank je wel lieve HIlda, ik denk nog steeds vaak aan je, in positieve zin, maar handel daar nooit naar. Nu is je uitnodiging wel heel groot! Dus bij deze de hartelijke groeten en heel veel succes met je mooie werk, want ik geniet er heel vaak van! Liefs Bertine

  Beantwoorden
  • 10 december 2017 om 13:19
   Permalink

   Dank voor je mooie reactie, Bertine en fijn dat je wat aan mijn adviezen hebt!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.