Heb jij ook het idee dat de tijd een loopje met je neemt? En op die manier dat je altijd tijd ‘te kort’ hebt en dat de dagen, weken en maanden omvliegen?

 

En dat je constant achter jezelf en de feiten aan aan het rennen bent?

En dat alles anders loopt dan je gepland had? Dat er onverwachte dingen gebeuren, dat er plotseling iemand op de stoep staat die je al lange tijd niet hebt gezien?

Dat afspraken worden gemaakt, worden afgezegd en dan toch weer doorgaan?

Kortom een chaotisch gebeuren en wat jij in het klein meemaakt, gebeurt in het groot in de wereld ook op het moment.
Daar kunnen we (nauwelijks) iets aan doen, maar wel aan onze reactie erop!
Door bij jezelf te blijven, je niet omver te laten blazen, te staan waar je staat en rustig door te gaan met je eigen plan en leven.

Als….je tenminste een eigen plan hebt……., anders wordt het hoog tijd om dat nu te maken en te bedenken wat of wie je hierbij nodig hebt. Vervolgens moet je het verstevigen en besluiten dat je je/het niet wil laten wegblazen.

Iets anders is, dat je je niet afsluit voor invloeden van buitenaf en flexibel blijft voor mogelijke aanpassingen, zolang die maar een verbetering van je plan inhouden, en kijkt hoe je die kunt inpassen in jouw plan of leven.

Maar wanneer iets voelt als ‘nee’ of als je je door iets of iemand overdonderd voelt, maak dan pas op de plaats en ga er rustig bij zitten en kijk of het echt voor jou klopt.
Sommige mensen zullen dit zien als twijfel of als het missen van een unieke kans, maar het grappige is dat er altijd weer nieuwe kansen komen, die wellicht veel beter in je plan passen.

Dus maak je plan en houd je eraan. Dit kun je heel goed samen met iemand doen en elkaar erop wijzen wanneer iemand afglijdt van zijn of haar plan; door middel van meditatie, door Bach Bloesem Remedies of door gesprekken met een coach. En sommigen krijgen heel mooie inzichten in een Ayahuasca sessie.

Stand your ground!

Gekkenhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.