Heb jij nog kunnen schaatsen deze week?

Of was je er, net zoals ik, meer passief mee bezig en heb je onze sporters bij de Olympische spelen gevolgd? Ik vond het geweldig om te zien hoe iedereen bezig was om het beste uit zichzelf te halen!

Maar één ding viel me vooral op uit een interview van Suzanne Schulting. Ze heeft natuurlijk een zeer intensieve training achter de rug en een hele goede voorbereiding.

Maar wat ze zelf zei over haar fantastische resultaat op de 1000 meter, vond ik opvallend.
Ze zei iets van: “ik heb alles losgelaten, ik heb nergens meer aan gedacht, niet meer hoe ik mijn slagen moest maken of aan mijn schema, maar ik wist dat ik nu moest presteren en heb gewoon zo hard gereden als ik kon.”

En eigenlijk is dat precies de manier om ook op alle andere gebieden goed te presteren en resultaat te behalen. In de eerste plaats een hele goede voorbereiding en dan er helemaal voor te gaan!

Hoe meer je in je hoofd gaat zitten om aan allerlei schema’s te denken, des te grotere kans is om vast te lopen in je eigen gedachten. Je gaat zitten (of soms liggen) malen, over zich constant repeterende gedachten.
Helaas levert niets op, behalve een verstoorde slaap, te weinig slaap, het maken van meer zorgen en het verhogen van je stressniveau.

HOE LOS JE HET OP ?

De enige manier om dit te veranderen is om je hier in eerste instantie van bewust te zijn en ten tweede om meer afstand van te nemen van je eigen gedachten. Dit kun je op verschillende manieren doen maar de belangrijkste stap hierin is loslaten.

EN WAAROM IS LOSLATEN ZO MOEILIJK ?

Loslaten van iets wat je liever zou willen houden is moeilijk. Loslaten wanneer je iets heel anders had verwacht is moeilijk. Loslaten wanneer het pijn doet is moeilijk. En toch is het soms zover. Je wilt loslaten, maar je kunt het niet, of je wilt het niet.

In je relatie:

Een van de duidelijke signalen dat de spontane ‘flow’ in de relatie over is, is dat je mentaal en emotioneel vastzit. Weggaan is moeilijk en blijven is ook moeilijk. Soms heb je zo hard geprobeerd om een relatie te doen werken dat je de ‘investering’ niet wilt opgeven. Je hoopt ergens dat je door nog meer moeite te doen, de gang van zaken kan veranderen en er zijn nog legio andere redenen…

In je werk:

Dit zelfde geldt ook voor je werk. Je voelt dat het niet goed voor je is en waarschijnlijk slaap je ook slecht, heb je hoofdpijn, buikpijn en/of sta je onder druk. Ook hierin heb je veel geïnvesteerd en je bent ook afhankelijk van je inkomen. Dus hoe moet je dit stoppen en wil je het wel stoppen?

Maar je voelt dat de gang of de ‘flow’ eruit is en dat is het meest duidelijke teken!

Wanneer iets constant veel moeite kost en wanneer iets voortdurend voor onrust zorgt, is de situatie waar je in zit niet langer goed voor je en niet meer voor je bedoeld.

De enige oplossing is het loslaten van de situatie waar je inzit. Hierdoor verdwijnen ook de malende gedachten en voel je je mentaal en fysiek weer krachtig en creatief.

Wanneer ga jij hiermee aan de slag? En, je hoeft het niet alleen te doen.
Informeer vrijblijvend hoe ik je hiermee kan helpen!

Jouw gift aan de wereld, begint met een gift aan jezelf!

 

Ga zo hard als je kan !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.