Sprong in het diepe - Failing ForwardVan de week kwam ik met iemand in gesprek die al zijn zaken die hij wilde doen en in aan plannen was, eerst met potlood uitschreef, waarna hij vervolgens weer ijverig ging gummen om het weer anders- in zijn ogen beter- te doen….

Dit kon soms weken duren en het kwam er zo ook niet van om iets uit te voeren. Erg jammer, want het was een bijzondere creatieve man, met sterke ideeën, die zeker de moeite waard waren om ingezet te worden. Natuurlijk moest er nog aan geschaafd worden, maar dat ontstaat vanzelf in de loop van het proces en –zoals altijd- geeft de praktijk er ook weer een andere richting aan. 

Daarnaast; hoe krachtiger je iets neer zet (bij voorkeur ouderwets met pen en papier), des te sterker slaat het zich op in de hersenen en des te makkelijker wordt dan ook de uitvoering ervan.

Je hebt immers jezelf ook overtuigd! 

En, wanneer je je ideeën naar buiten brengt, des te meer input en feed back krijg je van anderen, zodat je plaatje nog completer kan worden. 

Als laatste verbind je jezelf sterker aan je taken, wanneer je ze duidelijk neerzet en in de openbaarheid brengt, nu moet je ze natuurlijk ook waarmaken! 

Misschien herken je jezelf hier ook in en is dit een goede aanleiding om er mee aan de slag te gaan en fouten maken mág echt, want al doende leert men. FAILING FORWARD! 

Hierop sluiten de serie workshops die ik samen ga geven met mijn collega Ginie Knipping (voor managementondersteuning en advies) ook mooi aan!

Voor meer informatie, klik op https://natuurlijkhildaheyman.nl/agenda

Failing Forward

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.