Alle ideeën, veranderingen en dromen worden niets, wanneer je geen actie onderneemt en eigenlijk geldt dat op alle gebied.

 

 

Er zijn mensen die mijn gratis analyse aanvragen en vervolgens de resultaten ervan niet opvragen.
Prima natuurlijk, maar zonder de antwoorden heb je er niets aan. Waarom zet men wel stap A, maar vervolgens niet stap B, die wél resultaten op leveren?

Maar op het gebied van gezondheidszorg kan het van grote invloed zijn wanneer je niet tijdig actie onderneemt. Dat betekent natuurlijk niet dat je voor elk kwaaltje direct naar de huisarts of natuurgeneeskundige moet gaan, maar als je ergens serieus en/of langdurig last van hebt, dan is actie geboden!

Zo had ik de drie weken geleden een cliënt die al 3 jaar last had van regelmatige ernstige pijnen in het spijsverteringssysteem.  Hij had er medische encyclopedieën op nageslagen en uitgebreid op internet gekeken wat het zou kunnen zijn en hij had ook diverse middelen geprobeerd. Maar hij kwam er niet uit.
Uiteindelijk nam hij contact met mij op en binnen een uur heb ik hem kunnen helpen en met een dieet en de juiste kruiden is hij nu al 2,5 week pijnvrij en het leven heeft voor hem ook weer meer waarde.
In zijn geval heb ik ook nog wat op het emotioneel/mentale gebied kunnen aanpassen, omdat hij o.a. angst heeft voor bloedprikken en ziekenhuizen. Ook op dit gebied is er een duidelijke verbetering te merken.

Maar er zijn natuurlijk ook andere redenen waarom iemand niet in actie komt (op het gebied van gezondheid); zoals bijvoorbeeld:

  • Geen tijd (weet je wel hoeveel tijd het kost als je moe of niet fit bent?)
  • Het jezelf niet gunnen; je kinderen, je werk etc. gaan allemaal voor… (hoe zou het zijn als je op een bepaald moment niet meer in staat bent om voor anderen te zorgen?)
  • Geen geld (wat kost het en wat levert een goede gezondheid je uiteindelijk op?)
  • Gewoonte en gewenning (ik loop hier al zolang mee rond, het hoort blijkbaar bij mij.)
  • Angst voor de medische zorg of voor een mogelijke uitslag (en dat is heel reëel, maar hoe eerder je erbij bent, des te minder kan een klacht mogelijk schade aan kan richten en des te langer je er plezier van hebt dat het goed met je gaat.)
  • Eigenwijsheid.

En zo kunnen jij en ik nog wel meer voorbeelden opnoemen, waarom iemand niet in actie komt…

Een ander punt is dat op de reguliere gezondheidszorg steeds meer druk komt en dat zou óók reden kunnen zijn om nu actie te ondernemen om je gezondheid te optimaliseren. Ook bij mij wordt het hierdoor drukker.

Overweeg goed hoe of en in welke mate dit ook voor jou geldt en kom in actie! Misschien is een gratis kennismakingsgesprek mij met voor jou een optie?

Succes met jouw persoonlijke actie!

 

Het weten en niet doen,
is hetzelfde als het niet weten.

 

En….Actie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.