Maagzuurremmers“Artsen waarschuwden afgelopen week voor het gebruik van zware maagzuurremmers. In het tv-programma Kassa zei de Groningse hoogleraar Weersma dat veel te veel mensen deze middelen innemen, terwijl ze met een lichtere variant toe kunnen.

Ook de Nederlandse Vereniging van Huisartsen is die mening toegedaan. Zo’n twee miljoen Nederlanders gebruiken protonpomp-remmers, zoals omeprazol, esomeprazol en pantoprazol. Volgens de vereniging heeft twee derde van die mensen dergelijke zware middelen niet nodig.

Bijwerkingen

De artsen wijzen op ernstige bijwerkingen zoals botontkalking, darminfecties en nierfalen bij langdurig gebruik van zware maagzuurremmers.”

Dit lijkt me een heldere constatering, maar ook lichtere maagzuurremmers hebben (mindere) bijwerkingen, zeker bij langdurig gebruik.

Is dit bericht een “wake-up call” voor je en lijkt het je niet verstandiger om te kijken naar de oorzaken van je maagpijn en zuurbranden en die aan te pakken? In mijn gratis E-book: “Can stress kill youvind je tips hiervoor.

Hij is te downloaden van de pagina GRATIS.

Een zuur bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.