Doe je wat je wilt?

Vaak is 1 juli zo’n ijkmoment waarop veel ondernemers terugkijken op het afgelopen eerste half jaar. Ik hoop dat het voor jullie een succesvol half jaar is geweest!

Zelf mag ik o.a. terug kijken op geslaagde coaching trajecten. Ik wil er graag een paar noemen, omdat deze situaties voor meer mensen kunnen spelen.

Twee van mijn coachees zijn nu aan de slag gegaan met datgene wat ze het liefste wilden doen. En daar hebben ze allebei hun grenzen voor moeten verleggen. De ene heeft haar scheiding doorgezet, waar ze een hele tijd tegenaan hikte en ze is daarna een pittige opleiding gaan volgen en nu is ze met heel veel plezier met haar passie aan het werk.

De ander coachee heeft haar vaste baan op gegeven en is voor zichzelf begonnen.

Beiden werken nu hard, maar ze zijn ondertussen heel erg blij dat ze eindelijk deze stap gezet hebben. En daarbij voelen ze zich stukken beter en stralen dit ook uit!

Het was best een zoektocht voor hen om te ontdekken wat ze precies wilden, want vaak weet je eerder wat je niet wilt, dan wat je wèl wilt.

Daarna moet je kijken wat er binnen jouw mogelijkheden en bereik ligt en dat is uiteindelijk altijd meer dan je in eerste instantie dacht!

En regelmatig ervaar je ook tegenstand vanuit je omgeving. Hierbij moet je je afvragen of je je daar wel iets van moet aantrekken. Vaak is je directe omgeving negatief over je mogelijke verandering, omdat het óók de nodige aanpassing van henzelf vraagt en daar is niet iedereen toe bereid. (Of bang voor.)

Hoofdzaak is dat jíj achter je besluit staat en dat je er echt alles aan doet om het te laten slagen!

En als je niet precies weet wat je zou willen, kijk dan eens bij je hobby; hoe zou dat zijn als je daar je vak van zou maken?

 

 

Doen wat je wilt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.