Als trouwe lezer van mijn blogs, weet je dat ik graag mensen motiveer om datgene te doen wat bij hun past.
Soms kan het moeilijk zijn om goed te weten wat er bij je past en hoe je dat in moet zetten.
Maar het kan ook heel goed zijn, dat je precies weet wat je wilt en ook nog kunt bedenken hoe je het zou moeten doen, maar dat je het gewoon niet kunt. “Iets” in je, maakt dat het niet gaat.
Nu zijn daar verschillende methoden om dat op te lossen en één daarvan is de Bach Bloesem Remedie en als je dat onder de knie hebt, is het ook een makkelijke thuismethode.
Dr. Edward Bach (1886-1936) was een regulier arts in Engeland en hij was er van overtuigd dat je instelling en je emoties mede bepalen hoe je omgaat met de zaken die op je pad komen. En dat je door je overtuigingen te veranderen, je beter met de uitdagingen van het leven om kunt gaan. Hij ontdekte en deed dit met behulp van specifieke planten. Uiteindelijk worden hieruit specifieke remedies gemaakt die je zo kunt innemen.
Hij heeft hiervoor 38 remedies gemaakt, die verdeeld zijn in de volgende 7 groepen;
- Angst
- Onzekerheid
- Eenzaamheid
- Overweldigd raken door andere invloeden
- Wanhoop
- Overbezorgd zijn
- Geen interesse in je huidige situatie
Tips voor stresspreventie:
Je kunt deze remedies ook heel goed inzetten (als preventie) bij stress. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste remedie voor jezelf, je jonge kinderen of je huisdieren, dan help ik je graag hierbij.
Mensen die hier al wat meer van weten, komen vaker met de vraag: ‘past deze methode nog wel in deze huidige tijd ? Omdat alles veel sneller en anders gaat dan zo’n 100 jaar geleden.’
Ik kan volmondig “ja” hierop zeggen. Mijn klanten en ik gebruiken het regelmatig met een prima resultaat. Maar het is natuurlijk van belang dat je precies het juiste middel gebruikt. (Overigens, als je een niet passend middel gebruikt, gebeurt er verder niets, alleen helpt het niet.)
Eén remedie waarvan het handig is om die altijd in je tas bij je te hebben is de Rescue Remedie. Die werkt direct als ‘EHBO-middel’ voor als je in een spannende situatie zit of als je erg geschrokken bent.Muziek bij stresspreventie:
Nu we het toch over Bach hebben…, laten we dan nu even naar muziek overstappen. Ook van deze –klassieke componist- Johan Sebastian Bach, kan ik van genieten!
En natuurlijk weet jij zelf het beste welke muziek ‘iets’ bij jou doet! Je verdrietig maakt, je oppept of je juist kalmeert. Muziek heeft een grote invloed op je welbevinden, niet alleen omdat het gewoon mooi kan zijn, maar ook omdat je autonome zenuwstelsel hier direct op reageert. Behalve dat muziek genezend kan werken, kun je het ook heel goed inzetten om je stressniveau te verlagen (omdat het je stresshormoon cortisol verlaagt) en het beloningssysteem in je hersenen activeert. Dus dat verklaart waarom muziek (ongemerkt) zoveel effect kan hebben. Maak daar gebruik van, zou ik zeggen. Door bijvoorbeeld rustgevende muziek op te zetten wanneer je je zorgen maakt of ergens tegenop ziet.
Welke muziek welk effect op jou?