De afgelopen week kregen we een stortvloed aan berichten over het Coronavirus over ons heen, waaronder ook zéér alarmerende berichten.
Eén van de gevolgen hiervan is, dat er ook ingespeeld wordt op onze angstgevoelens voor deze ziekte.

Hoewel er (op dit moment) nog niet alles over bekend is, wordt het wel duidelijk dat het een nieuwe variant is van de reeds bekende coronavirussen en dat het met name mensen treft met een zeer lage weerstand.

We komen er ook niet onderuit; het virus is er en het zal zich ook verder verspreiden; maar hoe ga jij hier mee om?

Laat je je meeslepen in sterkte negatieve emoties? Of ga je praktisch aan de gang om je weerstand te verhogen, te zorgen voor een goede hygiëne en plaatsen te vermijden waar grote groepen mensen dicht op elkaar gepakt zijn?

In het eerste geval, wanneer je overvallen wordt door angst of zorgen, zou je Bach Bloesem remedies in kunnen zetten om er realistischer mee om te gaan. Steeds vaker wordt – ook in de medische wetenschap- de grote invloed van emoties op lichamelijke klachten erkend. Zowel negatief als positief.

Het verhogen van je weerstand doe je niet alleen door gezond te eten, met name veel verse (en biologische) groenten en fruit, maar óók door te zorgen voor voldoende en kwalitatief goede slaap en door je stress niveau te verlagen.

Daarnaast kan aanvulling met passende vitaminen ook aan te bevelen zijn. Let dan wel op de juiste dosering, want ook hierbij geldt dat overdaad schaadt!

En natuurlijk is het ook goed om regelmatig een stevige wandeling te maken, zeker wanneer je dan tevens wat zon (Vit.D) kunt ‘meepakken’!

Dit zijn in het kort de meest belangrijke ingrediënten om je weerstand te verhogen en het is goed als je hier een dagelijkse gewoonte van kunt maken!

Want het maakt je niet alleen minder vatbaar voor dit Coronavirus, maar ook voor andere virale ziekten en je staat ook nog eens sterker en evenwichtiger in je schoenen!

 

 

 

 

Coronavirus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.