Voor de meesten is de vakantie inmiddels voorbij.

En ik hoop dat jij er nog lang de ontspannen en positieve energie van vast kan houden; zeker in deze snelle en onrustige tijd!

Want steeds meer mensen hebben er moeite mee om in deze tijd goed te kunnen functioneren, of ze worden er op z’n minst erg moe van. Het aantal burn-outs is de laatste 2 jaar ook schrikbarend toegenomen en met name onder jongeren!

Wil jij praktisch toepasbare tips & tricks om ook in deze tijd optimaal te kunnen blijven functioneren, inclusief een makkelijk toepasbaar voedings- en kruidenadvies voor direct meer energie, dan is  deelname aan een van de  themadagen ‘Booming Energy’ jouw op het lijf geschreven!

De dagen worden op 21 september in het klooster van Wittem en op 12 oktober in Bronkhorst door Herman Gommans en mij samen gegeven.
Tijdens deze dag gaat het je ook duidelijk worden waarom het juist nú zo onrustig en verwarrend is.
Kijk in de agenda voor meer informatie over deze themadag.

‘Tank’ in deze nazomer ook nog zo lang mogelijk zon en maak gebruik van de vele verse groenten en fruit dat nu te krijgen is.

Hierdoor (en door kwalitatief voldoende slaap) optimaliseer je je weerstand. En hoe hoger die is voordat je weer de herfst induikt, des te beter ben je beschermd tegen verkoudheid en griep.

Beter voorkomen dan genezen, niet waar?

De best opneembare vitaminen en mineralen krijg je uit verse (en biologische) producten! Het gebruik van vitaminen en mineralen in supplementen is soms noodzakelijk en praktisch, maar ze kunnen er nooit een vervanger van worden! Ze heten niets voor niets een ‘supplement’, een aanvulling!

Groepen waarbij extra supplementen echt wel nodig zijn, zijn bijvoorbeeld ouderen, chronisch zieken, intensieve sporters, mensen met veel stress, mensen die er niet aan toekomen om elke dag gezond te eten of bij het gebruik van bepaalde reguliere medicijnen.
Daarnaast spelen de individuele behoefte en omstandigheden natuurlijk ook een rol.

Supplementen heb je in verschillende kwaliteiten en er zitten ook grote prijsverschillen in. Het is niet altijd zo dat de duurste de beste zijn, maar het is wel aan te bevelen om supplementen te gebruiken op orthomoleculaire basis. Dat betekent dat deze supplementen optimaal aansluiten bij de structuur van de moleculen van je lichaam en dat er geen stoffen inzitten die het lichaam niet goed kan gebruiken of verwerken. Ze zijn dus het meest zuiver.

Voor de meest optimale toepassing is ook een goed advies hierover aan te bevelen.
Want het is echt essentieel om goed te weten welke interactie de supplementen kunnen geven met je reguliere medicatie, zijn ze aanvullend, ondersteunend of gaan ze juist de werking van de reguliere medicatie tegen?
Ook is het belangrijk om te weten of je niet te weinig, maar ook niet teveel aan supplementen binnenkrijgt.
Want ook een teveel aan vitamine of mineralen in je lichaam kan het subtiele evenwicht van het (functioneren van het) lichaam verstoren; net als te weinig!

Laat je vitaminen en mineralen behoeft ook met enige regelmaat checken.
Iemand uit mijn omgeving gebruikt al ruim 10 jaar dezelfde supplementen die haar 10 jaar geleden zijn aangeraden.
Niet goed; je leefstijl verandert in de loop van de tijd en dat geldt ook voor je behoeften naar mate je ouder wordt.

 

Booming Energy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.