OF HEB JE EEN BEDRIJF?

Ben je je bedrijf....Met name vrouwen identificeren zich meer met hun bedrijf dan mannen. En soms kun je je echt afvragen of ze hun bedrijf zíjn.

Zolang je hierin helemaal jezelf kunt zijn; straalt je bedrijf ook helemaal uit waar je voorstaat en ben je echt gepassioneerd bezig; je floreert, zit in je flow.
Je klanten zullen dit herkennen en daar ook positief, vrijwel moeiteloos op reageren.

De mogelijke valkuil zit hier natuurlijk wel in dat je, wanneer je 24/24 bezig bent; geen grenzen meer stelt tussen werk en privé en zo je privé relaties onder druk zet en mogelijk ook je gezondheid.
Ook kan veel werken als vlucht dienen voor slechte privérelaties.

Zou had ik ooit een coachee, die ik aanraadde om het voor zijn eigen gezondheid een stuk rustiger aan te gaan doen en wat vaker thuis te zijn. Wat ik op dat moment niet wist, is dat zijn relatie sterk onder druk stond en dat hij daarom liever op zijn werk, dan thuis zat. (Overigens is deze man inmiddels gescheiden.) 

“Verkoop” je jezelf als iemand anders dan wie je werkelijk bent – omdat je bijvoorbeeld verwacht dat dat commercieel interessant is – dan kan ik je verzekeren dat dat misschien “even” werkt, maar op de lange termijn kost dit heel veel energie en “hol” je jezelf uit.
Onwillekeurig straal je dit ook uit naar je klanten, die voelen dat je niet volledig achter je bedrijf staat en gaan je mijden.
Uiteraard gaat het ook hier weer om het juiste evenwicht en dat is ook weer individueel bepaald.

Ik ben erg benieuwd of jullie een bedrijf zijn of hebben!

 

Ben je je bedrijf….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.