gezondere voeding

Het begint nu steeds duidelijker te worden dat de reguliere zorg sterk onder druk staat en dat we de komende tijd daar minder vast op kunnen rekenen dan in het verleden het geval was. In ieder geval zullen de wachttijden langer worden, dus dat vergt ook van ons aanpassing.

Een inkoppertje is natuurlijk dat je zorgt voor een zo gezond mogelijke leefstijl; voorkomen is immers beter dan genezen!
Zorg daarnaast voor zuiver en voldoende drinkwater.
Vermijd zoveel mogelijk onnodige straling, om te beginnen door je Wifi ’s nachts uit te zetten bijvoorbeeld.

Ga daarnaast op zoek naar zelfzorgmiddelen op het gebied van gezondheid die je in huis kunt halen, waarmee je goed voor jezelf en je naasten kunt zorgen.
Maak een lijstje wat je denkt nodig te hebben.

Wat volgens mij, de TOP 10 zelfzorgmiddelen zijn om op voorraad te hebben:

 1. Letterlijk pleisters en verbandmiddelen en een ontsmettingsproduct.
 2. Een extra voorraad van je eigen medicatie en/of supplementen (tekorten hiervan worden nu ook al gesignaleerd). Denk hierbij ook aan Vit. C, D3 en zink.
 3. Schüssler zouten (met name nr. 3, in te zetten bij een beginnende infectie en/of koorts). Op internet is meer informatie te vinden over de overige nummers.
 4. Een anti-pijnmiddel, bijvoorbeeld natuurlijke wiet, met een hoog CBD-gehalte en een wat lager THC-gehalte (de laatste stof heeft een hallucinerende werking.)
 5. Baking-Soda, waarmee je niet alleen jezelf goed kunt reinigen, maar ook je huis en je groenten en fruit in kunt wassen.
  Het is een veelzijdig en heel goedkoop wondermiddel, dat o.m. werkt tegen gif en schadelijke stoffen, om je bloedvaten soepel te houden en om de zuurgraad van je bloed naar beneden te brengen en zo indirect helpt tegen kanker.
  Voor een uitgebreide uitleg kan ik je echt het boek Natrium Bicarbonaat van Mark Sircus aanraden. (ISBN 9789079872831)
 6. Colloïdaal zilver als ‘natuurlijk antibioticum’. Vraag hiervoor advies voor het gebruik hiervan; overdaad schaadt hierbij!
 7. Tea Trea voor ontsmetting tegen virus en bacteriën.
 8. Kamillethee, te drinken bij ontstekingen en verkoudheden.(Neem hiervoor de echte losse kruiden en geen kant en klaar zakje, want daar zijn de werkzame stoffen vrijwel uit.)
 9. Bach-Bloesem remedies en dan met name de Bach Rescue Remedy, die helpt bij mentale noodsituaties bij mens en dier; tegen de gevolgen van een schok, angst, ergens tegenop zien en voor trauma verwerking. Deze remedie is in vele varianten te verkrijgen. De druppels bevatten altijd alcohol, dus die zijn minder geschikt voor kinderen en dieren.
 10. EFT Emotional Freedom Techniek, deze techniek helpt je bij het transformeren van negatieve emoties, op een simpele en snelle wijze.
  Op internet is de methode te vinden.
 1. Als bonus een laatste tip voor mensen die met helende stenen/ kristallen willen werken, dat is een wereld op zich en daarmee kun je alle kanten uit!
  Laat je goed adviseren welke steen je het beste kunt gebruiken.
  Shungite is bijvoorbeeld een heel actuele steen tegen straling, stress en bij verdriet.

Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen, om een goed inzicht te krijgen wat je zelf kan doen.
Weet dat ik ook goed voorbereid ben met meer gespecialiseerde middelen en dat ik je ook op afstand kan testen wat het beste voor jou op dit moment is.

Op jouw gezondheid en geniet van mooie herfstmomenten; de natuur is een feest van kleur en geuren op het moment!

Een goede voorbereiding is het halve werk!

 

 

10 beste zelfzorgmiddelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.